Translate

вторник, 4 септември 2018 г.

Даниел Делчев от "Биг Брадър" се завърна след 9-месечен арест в Абу Даби


След 9 месечен арест в Обединените Арабски Емирства участникът от Биг брадър 4 Даниел Делчев се завърна в България, но други двама българи, задържани с него през ноември м.т. още чакат свободата си, съобщава ВИП Комюникейшън.  
Благодарение на професионализма на разследващите полицаи от 5 РПУ в София и на добрата координация на МВР с институциите и с Интерпол, както и на приятелите на Дидо, той  вече е свободен и се прибра в България.
Още двама българи – Вилиана и Юрий, продължават да лежат в затвора в Абу Даби. Дали се повтаря историята с медицинските сестри в Либия, които бяха задържани години наред с недоказани обвинения?  
Невероятната история със задържането на тримата българи започва в началото на ноември м.г., когато Даниел заминава за една седмица на екскурзия в Дубай в компанията на Вилиана Янкова. На следващия ден и двамата изчезват, а няколко дни по-късно с кацането си на аерогарата в ОАЕ е задържан и Юрий Байрактаров, приятел на Вилиана.
Сестрата на Юрий първа го обявява за изчезнал в Интерпол още през ноември, а в началото на януари 2018 приятели на Даниел сезираха органите на МВР за неговото изчезване и започна официално разследване. До април т.г. тримата  бяха в неизвестност, но благодарение на работата на разследващите органи в МВР те бяха открити в частен арест в ОАЕ. След това бяха преместени в държавен затвор в Абу Даби и имаха право на адвокат и телефонни разговори с близките в България.
Реакциите на МВнР също бяха бързи и адекватни, но ще има ли скоро резултат и за другите двама българи?


Няма коментари:

Публикуване на коментар