Ресторант БДС (Български Деликатеси на Скара) с амбиция да възвърне
доверието към кебапчето
Новият ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за
гражданите и гостите на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96.
В тази връзка той откровено сподели:
-„Български Деликатеси на Скара“ е един дълго подготвян проект с
безспорен фокус върху храната и добре познатите ни кюфтета и кебапчета на
скара. Краткото меню в магазина за скара ще бъде приготвено само от пресни
продукти с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи ги или други
подобряващи съставки.
Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче.
Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт,
който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд
(пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в
мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем
доверието към българското кебапче!
Шеф Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна,
като нито един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви
изкуствени съставки. БДС Магазин за скара, ще заложи на стегнато меню от ястия
в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко
вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за
марката БДС Лимонада. Ястията ексклузивно разработени за проекта и отличаващи
се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.
Той и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата
концепция, като най-дълго е продължил процеса по разработването на рецептите за
скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да
било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.
--------
Той отваря първия си ресторант „Шефс“ в близкото до София село Пасарел
през 2006г.
Следва отварянето на успешните ресторанти Шефс в столичния квартал
Лозенец (2014г ) и Шефс Лайф в хотел Сенс (2016г), като линията предлага висока
кулинария, поднесена по един приятен и лек начин.
С отварянето на третия си ресторант, бройката служители, работещи с него, ще надвиши 100 човека, над 30 от тях високо специализирани
шеф-готвачи, обучени в „школата на шеф Ангелов“.
Няма коментари:
Публикуване на коментар