Translate

неделя, 3 декември 2017 г.

От догодина хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават социални помощи



Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, цитирана от БТА. По думите й без социални помощи ще останат и семействата, които не пускат децата си на училище.
За осигуряване на първа работа на лица, по различни програми са осигурени 80 милиона лева през 2018 г. Султанка Петрова допълни, че акцент в дейността на Министерството на труда и социалната политика следващата година ще е отговорността към възрастните хора.
"Тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население", каза още Петрова.
Тя поясни, че започва и процесът на деинституализацията на възрастните хора. За извеждането им от домовете и за осигуряване на лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти са предвидени 68 милиона лева.
Заместник-министърът на труда и социалната политика присъства на работна дискусия по демографската политика на България в Ловеч, домакин на която бе областният управител Георги Терзийски.


dnes.dir.bg
Снимка: Министерство на труда и социалната политика

Няма коментари:

Публикуване на коментар