Translate

събота, 9 декември 2017 г.

Най-голямото китайско академично издателство идва на Панаира на книгата



45-ото издание на Софийския международен панаир на книгата ще се проведе от 12 до 17 декември в НДК По покана на Асоциацията на българските книгоиздатели за участие  в този престижен форум  идва и най-голямото академично пекинско издателство за чуждоезична литература – FLTRP.
Участието им става възможно благодарение на съдействието на издателство „Изток- Запад“, което от две години поддържа тесни творчески  връзки с пекинските си колеги. Тези взаимоотношения са част от проекта, наречен „Нов път на коприната”, свързан с разпространението на китайската култура по света. Точно в тази област е сътрудничеството на FLTRP с най-големия издател на източна литература в България – „Изток-Запад”. Благодарение на подписания дългосрочен план за съвместна дейност вече са факт четири издания: „Китайско-български двупосочен речник”, „Срещи с китайската култура”, двутомника „Чудните дела на съдията Бао”,  както и книга първа от „Основни понятия в китайската мисъл и култура”.
Китайските гости пристигат със 180 заглавия. От FLTRP на тазгодишния Международен панаир на книгата ще присъстват г-жа Хоу Хуей - директор на международния отдел, г-жа Дзоу Сяобай – заместник-директор на езиковия център и г-ца Джан Дзяци - координатор в  езиковия център.



Няма коментари:

Публикуване на коментар