Translate
неделя, 3 декември 2017 г.
Сиренето предпазва от сърдечно-съдови заболявания
Авторите на проучването от университета на Суджоу са установили, че похапването на сирене намалява риска от сърдечносъдови заболявания с 14%. В тестове с доброволци китайските специалисти са отбелязали най-отчетливо понижение на риска сред изследвани лица, които консумирали около 40 грама от млечния продукт дневно.
Резултатите от проучването са публикувани в сп. "European Journal of Nutrition". Авторите му припомнят също така, че сиренето според предишни проучвания повишава нивата на т.нар. "добър" холестерол и намалява тези на "лошия", и освен това съдържа киселина, която предпазва от запушване на артериите.
Според диетолози обаче независимо от ползите му сиренето не е препоръчително за хора с наднормено тегло или с високо кръвно налягане заради повишеното съдържание на сол.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар