Translate

сряда, 6 декември 2017 г.

БЧК обучава по първа помощ доброволци на Българското председателство на Съвета на ЕС



Доброволците ще бъдат обучени как да реагират и какви прийоми да използват при евентуални инциденти и злополуки до пристигането на специализиран медицински екип. Курсът ще бъде воден от опитни експерти на БЧК.
Доброволците ще са едни от първите представители на страната, с които делегатите на председателството ще бъдат в контакт по време на гостуването си у нас. Кандидатите бяха селектирани от Министерството за Българското председателство чрез конкурсна процедура през ноември.
БЧК обучава по първа помощ близо 80 000 души годишно  (кандидат-водачи на МПС, служители на фирми и ведомства, учители, родители, детегледачи и др.), което е гаранция за високия професионализъм на преподаването и за качествената подготовка. Програмите по първа помощ на БЧК са сертифицирани от Глобалния референтен център по първа помощ в Париж.
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров подписаха споразумение за сътрудничество на 24 ноември 2017 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар