петък, 22 септември 2017 г.

Ново педиатрично отделение заработи в УМБАЛ-РусеДарението е от фондация „Игнат Канев“


В присъствието на г-н Игнат Канев, тържествено бе открито и осветено новото отделение по Педиатрия на УМБАЛ-Русе, изградено със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“.
Дарението е на стойност 500 хил. лв., като детското отделение на русенската болница вече разполага с 19 стаи с 45 легла, отделно с 3 интензивни стаи, столова, занималня и две манипулационни. Занималнята е обзаведена с дарения от кампанията „Капачки за играчки“ на Университетската болница.
В поздравителния адрес от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров до г-н Игнат Канев и до директора на УМБАЛ д-р Иван Стоянов, се казва:
„Достоен за уважение и размисъл е примерът за родолюбие, родова памет и щедрост към обществото, който бележитият наш сънародник г-н Игнат Канев и фондацията му дават. В забързаното си ежедневие все по-често забравяме, че добротата, милосърдието и честността са не просто абстрактни понятия, а предпоставки за благоденствието на една
нация.
Филантропската дейност на г-н Канев е урок
по човечност, урок по любов към ближния. Показателно за това е и дарението за Русенската болница – само човек, осмислил инвестицията в здраве и образование като  инвестиция в бъдещето, може да постигне големи успехи, лична удовлетвореност и обществена признателност.“ На събитието присъстваха още главният секретар на Министерство на здравеопазването г-жа Елена Маркова, областният управител г-н Галин Григоров, зам.-кметовете на гр. Русе г-жа Наталия Кръстева и г-н Иван Григоров, председателят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев и Негово Преосвещенство Тивериополския епископ Тихон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар