Translate

петък, 22 септември 2017 г.

“Пирогов” е с нова детска площадка в рамките на инициативата - “Малките герои”



Детската площадка е подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“. Цялостната инвестиция е за близо 45 000 лв. Инициативата “Малките герои” е продължение на реално текущата реконструкция на детските отделения, която е финансирана от Министерство на здравеопазването. Подобренията обхващат три етажа.
Интериорното обогатяване става чрез добавяне на модерни, цветни и образователни компоненти и се финансира с дарения, предоставени от „Америка за България”. Партньорите на инициативата са социално отговорни компании, медии и всички, които участват в DMS кампанията. Все още всеки желаеш да бъде герой на “Малките герои” може да се включи като изпрати SMS с текст DMS PIROGOV на 17 777. Патрон на инициативата е Григор Димитров.
Лентата при откриването на детската площадка прерязаха Никол Симънс, съпруга на посланика на САЩ в България, Н.Пр. Ерик Рубин, Лин Дафт, председател на борда на директорите на Фондацията и проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов.
За да бъде отбелязан и запомнен този ден Фондация „Америка за България“ посади до детската площадка сребърен бор, който да бъде украсяван за всяка Коледа.





Няма коментари:

Публикуване на коментар