Translate

петък, 22 септември 2017 г.

Веселин Плачков в мотопоход, подкрепящ мъжете с рак на простатата



На 24.09.т. г. в Градската градина пред Народния театър ще се проведе благотворителен мотопоход на джентълмените в подкрепа на мъжете с рак на простатата.
Събитието се организира от Gentleman Riders Bulgaria съвместно с Федерация "Български пациентски форум" и се осъществява с подкрепата на Astellas.
В официалното откриване на събитието от 12:30 ч. ще участват: Веселин Плачков, актьор; Венцислав Ганев, председател на Gentlemаn Riders Bulgaria; д-р Радослав Мангалджиев, началник на Отделение по медицинска онкология към СБАЛОЗ гр. София и Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум".
Световната инициатива в подкрепа на рака на простатата възниква в Австралия през 2012 г. Благодарение на кампанията хиляди участници от целия свят правят благотворителни обиколки с мотори всяка година в точно определен ден. През 2016 г. в знак на солидарност с каузата се включват 56 000 мотористи от 500 града в 90 страни, а през тази година се очаква участие да вземат над 100 държави. Изискването към участниците е да са с ретромотори и костюми.
По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за рака на простатата, необходимостта от ранна диагностика и своевременно лечение. Според тревожната статистика над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простата, което е около 8% от всички новорегистрирани онкологични заболявания и над 15% от раковите заболявания при мъжете. В България по данни на Националния раков регистър през 2013 г. са регистрирани 2 825 нови случая на заболяването, което бележи ръст от 60% за последните 10 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар