четвъртък, 21 септември 2017 г.

В УМБАЛ Бургас преглеждат безплатно деца за гръбначни изкривявания и спортни травмиКампания за предотвратяване на гръбначни изкривявания и други ортопедични проблеми при децата започва в УМБАЛ Бургас. От 26 септември т.г. в ортопедичния кабинет на МЦ "Св. Николай Чудотворец" ще се извършват безплатни прегледи на деца в предучилищна и училищна възраст. Прегледите са и за активно спортуващи деца, оплакващи се от болки в краката и ходилата, защото при тях често се получават травми. Часове се записват всеки работен ден между 10.30 и 12.30 ч. на тел. 0888 921069.
 Инициативата е на Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас и МЦ "Св. Николай Чудотворец" и е свързана с началото на учебната година. Това е и времето, когато децата започват да носят тежки раници на училище.
"Теглото на раницата на един ученик не трябва да е повече от 10-12% от неговото тегло. Ако забележите, че детето се навежда напред, това означава, че раницата му тежи. Неправилно избрани и тежки раници могат да доведат до изкривяване на гръбнака и проблеми с кръвообращението", обяснява д-р Стоян Христов, началник на Отделението по ортопедия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар