Translate

четвъртък, 1 декември 2016 г.

Енчо Мишинев, 12-класник в Природо-математическата –Ямбол, е носител на стипендията "Лука Бекяров" за тази учебна година



Енчо Мишинев

Церемонията по връчването на стипендиите в памет на Лука Бекяров се проведе на 30.11.2016 г. в столичната галерия „Сезони“, в присъствието на неговия баща – Борис Бекяров, колеги и приятели. Стипендиите са за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката и се връчват за трета поредна година от семейството на Бекяров и от Еврофутбол, в чийто екип Лука работи от създаването на компанията.
Първокурсникът от Техническия университет в София Петър Панчев, който учи в специалност „Компютърни системи и управление", беше определен за носител на специалната стипендия от 2500 лв. на „Еврофутбол“ в памет на Лука Бекяров.
Петър получи наградата си от Христина Петкова – ръководител отдел в дирекция „Информационни технологии, софтуер и консултации“ на „Еврофутбол“.
„Много съм впечатлен от хората, които срещнах днес, подборът беше изключително труден. Радостно е да видим толкова много младежи със сериозни постижения. Искам да им пожелая вдъхновение, да получат знанията и уменията, които Лука имаше и се надявам един ден да го надминат“, сподели г-н Борис Бекяров. Той връчи стипендия от 3000 лв. на Енчо Мишинев, както и четири поощрителни стипендии от по 1000 лв. на отлични математици и програмисти в 12-ти клас - Димитър Карев от ПМГ Хасково,
Паолина Гаджулова от ПМГ Пловдив, Иван Ганев – Американски колеж в София и Виолета Найденова от СМГ.
Тази година за стипендии се състезаваха 18 финалисти – ученици и студенти, млади хора със значими успехи, много вложени усилия и големи амбиции за бъдещето. 
----------
Стипендиантската програма се осъществява с професионалното съдействие на Фондация „BCause“. "Поздравления за всички, които стигнаха до финалния кръг и, разбира се, за носителите на стипендията "Лука Бекяров". За нас срещите с тези млади хора, които са първопроходци, които правят неща за първи път в живота си и вече постигат безспорни успехи, са много вдъхновяващи. Те са целеустремени и успешни и ни заразяват със своя хъс и енергия", каза на церемонията Ива Петрова, координатор Дарителски услуги във Фондация BCause.
Стипендията е учредена в памет на ерудицията, интелекта и таланта на Лука Бекяров (1978 - 2013). Лука Бекяров получава бакалавърската си степен по икономика от Университета Рочестър, Ню Йорк; магистър е по „Компютърни системи” в Техническия университет - София, като в същата катедра започва и докторантура в областта на случайните събития. Лука Бекяров и ръководените от него компании се утвърждават като водещи в разработката, интеграцията и внедряването на комплексни софтуерни и хардуерни решения за игралната индустрия. Лука Бекяров бе един от най-ерудираните и модерно мислещи хора в областта на информационните технологии.



Няма коментари:

Публикуване на коментар