Translate

вторник, 29 ноември 2016 г.

Топ ревматолог и специалист по лечение със стволови клетки консултират безплатно пациенти у нас



Двама медицински специалисти, които прилагат в ежедневната си работа едни от най-иновативните методи в съвременната медицина, ще консултират безплатно пациенти в България през декември. Лекарите са от високотехнологичната болница „Лив Хоспитал“ в Турция. Те ще гостуват у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Проф. д-р Шенол Кобак е един от водещите лекари с дефицитната за страната ни специалност ревматология. Кариерният му път започва от България, където през 1996 г. завършва Медицинския университет във Варна, за да достигне до високотехнологичната „Лив Хоспитал“ в южната ни съседка. Днес проф. д-р Кобак е един от най-търсените лекари от пациенти с ревматоиден артрит, саркоидоза, лупус, синдром на Сьогрен, анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев), системна склероза, псориатичен артрит и др. Твърди, че през последните 10 години са постигнати революционни резултати в лечението на ревматологичните заболявания. Сега целта е не само да се контролира болката при пациента, но и да се овладее самото заболяване. Проф. Кобак подчертава важността на ранната диагностика при ревматологичните заболявания, за да се предотврати увреждането на вътрешни органи в тялото.
Пациенти от България, които желаят да се консултират безплатно с проф. д-р Шенол Кобак, могат да го направят на 6 и 7 декември в София.
Проф. д-р Ердал Карайоз е един от пионерите в прилагането на иновативни методи за лечение със стволови клетки. Той е основател и повече от 10 години ръководи Изследователския център за стволови клетки и генна терапия към Университета „Коджаели“ в Турция. В момента оглавява първия в света Център за регенеративна медицина и стволови клетки, отворил врати в частна болница – този в „Лив Хоспитал“.
Стволовите клетки са една от най-интригуващите новости в медицината, която вече се използва рутинно при редица заболявания, а при други дава обещаващи резултати на експериментално ниво. Ефикасни са в областта на естетичната медицина – например за намаляване следите на възрастта (т.нар. антиейджинг), заличаване на белези, изгаряния и наранявания по кожата. Доказан е положителният им ефект при ортопедични проблеми, за възстановяване на стави и хрущяли, при гръбначни проблеми и спортни травми. Стволовите клетки са ефективни и при т.нар. диабетно стъпало, от което страдат около 25% от диабетиците и около 8% от тях са застрашени от ампутация. В такива случаи регенеративната клетъчна терапия е значително по-щадяща за пациентите.
През последните години учените не спират да експериментират с употребата на стволови клетки и се натъкват на нови обещаващи приложения. В „Лив Хоспитал“ тестват използването им при пациенти с хронични белодробни заболявания и отчитат добри резултати. Значителен напредък се наблюдава и при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация – при някои от тях се предотвратява напредването на заболяването, а при други е налице и осезаемо подобрение в състоянието им.
Проф. д-р Ердал Карайоз ще бъде на разположение за безплатни консултации на пациенти в София
на 10 декември 2016 г. 
Желаещите да се възползват от консултациите с двамата специалисти трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“ - 0895 770 869 или 0879 977 401, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар