Translate

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Д-р Радислав Наков с награда от Европейския конгрес по гастроентерология



Младият български лекар д-р Радислав Наков от Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бе отличен с престижна награда по време на провелата се 24-та Европейска седмица по гастроентерология (UEG Week) във Виена.
Наградената разработка, представена чрез устна презентация, е на тема „Оценка на ангиогенезата на ректалния карцином чрез имунохистохимични и компютър-асистирани ендосонографски методи“.Ръководител на проучването е проф. Людмила Танкова, началник на отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“.
Изследването подпомага правилната оценка на пациентите с карцином на ректума и допринася за избора на правилно лечение и точна прогноза при тези пациенти.
Всяка година Европейската седмица по гастроентерология обединява над 13 000 гастроентеролози от цял свят в рамките на пет дни. Това е най-важната медицинска среща в световен мащаб по отношение на заболяванията на храносмилателната система. На конференцията се обсъждат новости в лечението и поведението при пациенти със социално значими заболявания като хронични вирусни хепатити В и С, възпалителни чревни заболявания, синдром на раздразненото черво, колоректален карцином, гастроезофагиална рефликсна болест и др.
---------
Д-р Радислав Наков е председател на Асоциацията на младите гастроентеролози в България. Той е специализант и докторант по ганстроентерология в Университетска болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”.
Усъвършенства се в диагностичната и терапевтична гастроинтестинална ендоскопия.
Докторантурата му е в сферата на възпалителните чревни заболявания – болест на Крон и улцерозен колит, като д-р Наков създава специален алгоритъм за проследяване на тези пациенти.
Д-р Наков има и особен интерес към правилния начин на хранене на своите пациенти и диагностицирането на редки гастроентерологични заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар