Translate

петък, 4 ноември 2016 г.

Стартира приемът на документи по програма „Стипендианти на Амджен” за 2017 Г.



И през 2017 г. бъдещите специалисти по медицина, фармация и природни науки ще могат да участват в лятната студентска програма за научни изследвания по естествени науки и
биотехнологии - „Стипендианти на Амджен” (The Amgen Scholars Programme) на Фондация „Амджен”.
Програмата дава възможност на избрани студенти да получат стипендия и да придобият опит чрез практическа научноизследователска работа в някои от водещите образователни институции в Европа. Понастоящем европейските университети, които са домакини на лятната програма за научни изследвания, са: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.
От „Амджен“ подчертават, че всеки от университетите-домакини в Европа има собствена процедура за кандидатстване, но приемът на документи стартира от 01.11.2016 г., като крайният срок за всички университети е 01.02.2017 г.
"За последните две години, откакто България е част от Програмата, вече петима родни студенти успяха да получат ценен опит в областта на биотехнологиите от световноизвестни учени и преподаватели. Това показва, че младите хора у нас имат отлично академично представяне и сериозен интерес към науката", каза д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Aмджен България.
Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство;  Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология;
Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.
Като стипендианти на „Амджен“ студентите имат възможност:
-Да участват във важни изследователски проекти, да придобият опит и практически знания чрез лабораторна дейност и да дадат своя принос за развитието на науката;
-Да получават напътствия от университетски преподаватели, в това число някои от най-изтъкнатите учени в Европа;
-Да участват в научни форуми, срещи и други събития.
Един от ключовите компоненти от лятната програма е симпозиум, на който студентите се срещат с водещи учени от индустрията и академичната общност. Европейският симпозиум се провежда в Обединеното Кралство и осигурява възможност на студентите да обсъдят изследванията си и да се свържат с други стипендианти на Амджен в Европа.
Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.
Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на програмата - www.amgenscholars.eu.

Няма коментари:

Публикуване на коментар