Translate

сряда, 6 юли 2016 г.

Детски онколог и хематолог от световна величина консултира безплатно деца с онкологични заболявания


Проф. д-р Атила Таниели е един от най-изтъкнатите специалисти в Турция в областта на детската онкология и костно-мозъчните трансплантации, с богат международен опит и
признание.Той е специалист по детска хематология и онкология от Група болници „Мемориал“ и ще гостува у нас  по покана на Здравно-информационен център „Медикъл Караджъ“. 
На 15 и 16 юли проф.  Таниели ще консултира безплатно деца с онкологични заболявания левкемии в София. За целта семействата им трябва да предоставят цялата налична медицинска документация до момента, както и да запишат предварително час на телефоните на „Медикъл Караджъ“:  0895 770 869 или 0879 977 401 .
Визитата му е част от инициативата на „Медикъл Караджъ“ да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Проф. д-р Таниели е лекарят, извършил първата автоложна трансплантация на костен мозък в Турция през 1992 г. Той е и специалистът, извършил първата трансплантация с клетки от пъпна връв в южната ни съседка през 1996 г. В периода 1990-1992 г. е преминал обучения във Великобритания в областта на костно-мозъчната трансплантация. Член е на редица професионални сдружения и общности в страната си и в чужбина, сред които и Европейската асоциация по костно-мозъчна трансплантация (EBMT), а от 2012 г. е един от инспекторите в акредитационната комисия на EBMT и ISCT (Международното общество за клетъчни терапии). Носител е на многобройни професионални награди и е автор на над 150 статии и научни доклади, публикувани в Турция и в чужбина. От месец май 2016 г. е част от екипа на болница „Мемориал Шишли“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар