Translate

петък, 12 февруари 2016 г.

Двама от най-добрите бармани в света откриха второто предизвикателство в състезанието Diageo Reserve World Class България 2016



Diageo Reserve World Class - най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в
барманската индустрия в света. Тазгодишното му издание е второто за България. Над 60 от най-добрите ни бармани мерят сили в три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни, който ще изстреля българския победител директно към световните висоти на големия международен финал в Маями.

Първото предизвикателство пред българските бармани беше през  декември 2015 г. на тема Микро машини –посветена на микроорганизмите, отговорни за ферментацията. В рамките на това предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл, използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve.
В края на миналия месец те представиха оригиналните си рецепти на живо пред Тим
Джъдж - един от най-добрите бармани в света, глобален представител на Bulleit и изключителен миксолог  и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve World Class за Чехия през 2015 г.
По време на събитието бе поставено началото и на второто предизвикателство в рамките на Diageo Reserve World Class България 2016 г. „Да пием с мисъл“. Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хора внимават с какво се хранят и какво пият. Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар