Diageo Reserve World Class - най-голямото и
най-авторитетното годишно събитие в
барманската индустрия в света. Тазгодишното
му издание е второто за България. Над 60 от най-добрите ни бармани мерят сили в
три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни, който ще изстреля
българския победител директно към световните висоти на големия международен
финал в Маями.
Първото
предизвикателство пред българските бармани беше през декември 2015 г. на тема Микро машини –посветена
на микроорганизмите, отговорни за ферментацията. В рамките на това
предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл,
използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve.
В края на миналия месец те
представиха оригиналните си рецепти на живо пред Тим
Джъдж - един от най-добрите
бармани в света, глобален представител на
Bulleit и изключителен миксолог и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve
World Class за Чехия през 2015 г.
По време на събитието бе поставено началото и на
второто предизвикателство в рамките на Diageo Reserve World Class България 2016
г. „Да пием с мисъл“. Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със
себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хора внимават с какво
се хранят и какво пият. Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по
стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в
миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в
Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото
предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни
крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.
Няма коментари:
Публикуване на коментар