вторник, 2 юни 2015 г.

Българите сме най-бедни и недоволни в ЕССтраната ни е в дъното на класацията в ЕС не само по доходи на глава от населението, но и по удовлетвореност от живота. България е на последно място с 3.7 пункта удовлетвореност от финансовата ситуация (при средно 6) и 4.8 пункта – от живота (средното за ЕС е 7.1). Това показва ново проучване на Евростат.

78.5% от българите са недоволни от финансовото си положение и това, че в страната ни има толкова бедни хора. Над 40% от сънародниците ни се определят като бедни. Съседката ни Сърбия, която още не е в ЕС, ни изпреварва  по отношение на удовлетвореността от финансовата система, така и в цялостното възприятие за живота.

У нас и Гърция има най-много трудещи се, недоволни от работата си – 47.7% и 37.7%. За Гърция причината е високият ръст на безработицата.

78.5% от българите са декларирали, че сигурността им не е подсигурена. Паради тази причина не вярват в институциите. Втора в класацията отзад напред е Гърция - 40 на сто са декларирали, че не се чувстват в безопасност.

Novinite.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар