четвъртък, 4 юни 2015 г.

Финансистът Красимир Ангарски пое „Университетски болници 9"Администрацията на новото гражданско дружество ще е от петима души и няма да е в
състояние да замени болничните администрации. С други думи с обединяването на администрациите на деветте столични болници в карето на Александровската може и да не се стигне до съкращения в администрацията. Уточняват се структурата и правилникът за работата на дружеството. Първоначално всяко лечебно заведение ще внесе по 5000 лв., за да се присъедини към дружеството. Засега заеми няма да се теглят. Но по-нататък в зависимост от дейностите, които ще се изпълняват, ще има допълнителни вноски, заяви Красимир Ангарски, управител на „Университетски болници 9".
Болниците обаче са свободни да излязат от дружеството, ако след време решат, че нямат полза.
На въпрос как ще се спестят пари, каквато беше основната идея, Ангарски отговори: „Аз сега ви казвам - взимам една дейност и се прави анализ. Колко перални има, има ли нужда от толкова, има ли капацитет, може ли една да изпълнява функциите на всички останали и тогава бордът решава -закриваме пет перални и остава една”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар