Translate

четвъртък, 21 май 2015 г.

Зам -председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов: Изключително сме притеснени от случващото се в сферата на здравеопазването



Той сподели: „Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа. Притеснени сме, следим внимателно процесите, ежедневно,
както на мен и на други наши депутати и представители на партията звънят съответните доктори и ръководители на здравни заведения, които споделят тревогата си от това как се провежда реформата. Преди да стартираш една реформа, трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа. Докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех. Винаги когато правиш една реформа, трябва да предвидиш очакваните резултати, за да може в съответния времеви период да разбереш действително дали тя е успешна.”
Според него, когато се прави реформа, тя трябва да бъде устойчива и да бъде продължена и след 4-годишния мандат на правителството.
Само след ден заяви: „Спорът не е задочен, чрез медиите. Аз лично казах мнението си на министър Москов, че съм малко притеснен от появилите се протести. Не сме чули за очакваните резултати от реформата. Гилдията иска да ги чуе предварително, за да не се получат някакви сътресения в тази чувствителна сфера след това Това, че сме изразили различно мнение за здравната реформа, не означава по никакъв начин, че има разнобой в коалицията - няма симптоми за разпадането й. Стоим твърдо зад всички министри, които са част от екипа на министър-председателя Бойко Борисов и не смятам, че някой трябва да прави драма, че споделяме различно мнение за здравната реформа”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар