Translate

понеделник, 18 май 2015 г.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! Отбелязва своята 10-годишнина с масови събития в СОФИЯ, Варна И Бургас



Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, организирана от Нестле България, разширява своето покритие и формат, за да предложи нови спортове и активности.
През 2015 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! празнува своя 10-годишен юбилей със събития, които включват нови спортове, активности и участници, за да мотивира все повече хора от всички възрасти да се движат и да се хранят балансирано. Целта на организаторите е да предложат нови идеи и да предоставят различни възможности за активния начин на живот за цялото семейство, да покажат приятната страна на движението и спорта.
Стъпка напред в тази посока е и подкрепата на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, чието официално откриване се проведе на 6 май 2015 г. пред Двореца на културата и спорта във Варна. На събитието присъстваха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на град Варна Иван Портних, политици и представители на местната администрация, както и дългогодишният приятел и посланик на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Йордан Йовчев. С подкрепата на елитния турнир ЖИВЕЙ АКТИВНО! добави спортната гимнастика и акробатика в своя дълъг списък от спортове. Посланията на инициативата достигат до над 1 000 състезатели от 37 държави. Сред тях са и младите българи, участващи в различните дисциплини на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, които донесоха 25 медала на страната ни.
И други посланици на ЖИВЕЙ АКТИВНО! вече навлизат в активния си сезон. Това са младите състезатели от представителните отбори по водна топка на клуб „Локомотив Никола Нанов“, които спортуват под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО! втора година и не спират да печелят
приятели и медали. Състезателите на най-успешния клуб по водна топка през последните 6-7 години у нас, носители на повече от 25 републикански титли в отделните възрасти стремглаво вървят към поредната си победа. Отборите на клуба вече успешно преминаха квалификационните турнири (първа фаза) на държавните първенства и се класираха във финалните шестици, а юношите младша възраст направиха без нито една загуба.
Най-новото предизвикателство под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!, в което се впусна детският отбор на „Локомотив Никола Нанов“, бе турнирът във Враца. Той се проведе между 8-10 май 2015 г., където и най-малките представители на клуба спечелиха последния квалификационен мач, преди да се включат във финалите на 22-24 май и 19-21 юни.
През 2015 г. за пръв път в историята на ЖИВЕЙ АКТИВНО! феновете на активния начин на живот ще имат възможността да участват в подготовката и реализацията на инициативата като част от екипа на организаторите – не само по време на голямото събитие в София, но и в морските ни градове Варна и Бургас. Ентусиастите, които имат желание да застанат рамо до рамо с най-големите български спортисти и музикални звезди и да станат част от събитията, привличащи хиляди участници в юбилейния рожден ден на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, ще могат да го направят на специално създадена онлайн платформа. Нейният старт ще бъде обявен от организаторите в рамките на месец май. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Няма коментари:

Публикуване на коментар