от 20 юни, всяка събота и
неделя от 16:00 часа
премиера
Прочутият готвач Марсел
Винерон (от втория сезон на Top Chef и Top Chef All Stars) e звездата в
"Квантовата кухня на Марсел", кулинарна поредица, която ще покаже
новия стил на готвене,
наричан "молекулярна гастрономия". Този стил
слива храната с науката, използват се най-съвременни техники и оборудване, за
да се създаде кулинарно преживяване, което наистина надминава въображението.
Наскоро завършил
участието си в "Top Chef All Stars", 30-годишният Марсел вече си е
създал име след драматичните събития в предаването, а и като бивш главен готвач
в един от най-горещите бар-ресторанти на Лос Анджелис – "Бар 210".
Марсел непрекъснато се изразява чрез храната, никога не приготвя едно ястие два
пъти по един и същи начин, като използва съвременни средства, техники и
собственото си творческо вдъхновение, за да поднесе умопомрачителни творения.
"Квантовата кухня
на Марсел" проследява как Марсел и компанията му за кетъринг и събития е
наемана от взискателни клиенти. Всеки едночасов епизод ще представя нови,
изключителни ястия и празненства, които да отговарят на очакванията на
клиентите. Марсел трябва да измисля менюта и зрелищно изпълнение на идеите си.
Младият готвач черпи вдъхновение от дълбините на въображението и кулинарния си
талант, за да изпипа всичко – от декора до вкусната храна, която подчертава
несравнимата му марка - молекулярната гастрономия. Някои от изобретателните ястия,
създадени от Марсел в сериите, включват скарида фламбе, която буквално се
запалва на масата, футуристична летяща пица, кубче от диня, което изглежда,
ухае и има вкус на риба тон, оризова таблетка, която след като бъде лапната,
изпълва устата с дим и още много други авангардни творения на съвременната
кулинария.
Няма коментари:
Публикуване на коментар