Translate

сряда, 10 септември 2014 г.

78% от българите гледат телевизия всеки ден


4% гледат телевизия по-рядко от веднъж седмично.
Това показват данните от проучване, направено от социологическа агенция BluePo!nt по поръчка на LG Electronics България.Те сочат още, че 85% от българите имат повече от един телевизор у дома си.Размерът на екрана е най-важен за 2/3 от тях. За 63,3% от най-голяма важност е дисплеят на телевизора. За близо половината от запитаните с най-голяма важност е качеството на картината като цяло.
93% от хората искат телевизорът да може да се свързва с компютър, лаптоп, таблет или смартфон. Най-желаната функционалност при телевизорите, даваща възможност за безжично пренасяне на мултимедията от всяко от тези устройства на телевизора, е позната като SmartShare при телевизорите LG. Почти толкова са и българите, които мечтаят телевизорът да се управлява с гласово разпознаване и чрез жестове. 
„Обяснимо е желанието на потребителите телевизорът да бъде преди всичко най-добър в основното си приложение – осигуряването на картина с добро качество. Затова производителите на телевизори в световен мащаб създават успоредно различни технологии, с които да осигурят търсеното качество“, коментира резултатите Иван Иванов, изпълнителен директорна LG Electronics България. 
„В последните години се наложиха OLED телевизорите и UltraHD телевизорите – две съвършено различни технологии, но и двете даващи желаната прецизност на картината. Все по-близо сме до съвършенството. Представете си – 4K UltraHD телевизорите са с 4 пъти по-висока детайлност от Full HD”, обяснява г-н Иванов. 
Най-важното предимство на SMART телевизорите за почти 1/5 от българите е достъпът
до Интернет. След тях се нареждат многото допълнителни функции и възможности, които са важни за 15,5% от хората, както и удобството и практичността на телевизорите от ново поколение, които са важни за 12,5% от хората. Пример за иновативно решение за трите най-ключови според хората характеристики на SMART телевизорите e използването на нова улеснена и по-интуитивна операционна система, каквато е WebOSSmart TV, използвана за новите модели на LG през 2014 г.
Проучването показва още и разлика в предпочитанията на жените и мъжете. Българският мъж има повече изисквания към телевизора от жената, чиито претенции са само по отношение на размера на телевизора (68.5%) и свързаността му със смартфона и лаптопа (22.2%). За мъжете в много по-голяма степен са важни входно-изходните интерфейси, честотата на опресняване на картината, времето за реакция, ъгълът на видимост, разделителната способност. Иновациите при телевизорите са продиктувани от всички тези особености на потребителското търсене. Водещите марки телевизори все повече започват да се отличават от конкурентите си, удовлетворявайки и най-малките и необичайни потребителски капризи, за да осигурят уникално зрително преживяване у дома. Например, ъгълът на видимост и осигуряването на отлична видимост на екрана от всеки ъгъл в стаята е водещата причина LG да създаде първия в света извит OLED телевизор.
„Любопитен факт е, че енергийният клас, разделителната способност и размерът на екрана са по-важни за хората, които не са доволни от телевизора си, отколкото за тези, които са доволни. На настоящия етап от развитието на телевизионната индустрия тези характеристики са просто задължителни. Може би затова SMART функциите, възможността за 3D конвертиране и входно-изходните интерфейси са по-важни за хората, които са доволни от телевизора си, отколкото за тези, които не са. Просто те вече познават приложението на всички тези допълнителни екстри и функции и знаят колко важна част от зрителното преживяване са те“, споделя г-н Иванов.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар