Translate

сряда, 10 септември 2014 г.

Над 1 млн. потребителя използват ESET Mobile Security за Android



Над 1 млн. потребители в света са доверили защитата от вируси и зловредни кодове на своите Android смартфони и таблети на ESET Mobile Security за Android.

Android е най-разпространената операционна система за таблети и смартфони в света. Като такава, тя е и най-привлекателна за киберпрестъпниците и има нужда от защита от вируси, зловредни кодове, фишинг, спам и т.н,“ коментира Спас Иванов, търговски директор на Centio.

„Замислете се какво количество лична информация съхранявате на смартфона или таблета си – имейл, профили за социални мрежи, контакти на семейство, приятели и колеги,  банкова информация. А сега се замислете какво би станало, ако загубите това устройство и нямате начин да го защитите или да изтриете информацията на него,“ добавя той.

Данните за разпространението на вирусите за Android доказват тенденцията все повече атаки да са насочени именно към мобилни устройства, които се приближават все повече до функционалността на компютъра. Проучване на Cheetah Mobile сочи, че в около 10% от всички Android приложения по света се крие някакъв вид вирус. В анализа на компанията са изследвани над 24 млн. приложения за мобилната операционна система. Ръстът на цифрата е плашещ – броят на заплахите за Android се е увеличил 20.5 пъти спрямо 2012 г. и 2.5 пъти спрямо 2013 г., твърдят анализаторите. Локацията с най-широко разпространение на вируси е Западна Европа.

В България положението  е идентично. Едва 26% от над 810 потребители, участвали в проучване на Centio, са запознати, че техните смартфони биха могли да станат жертва на зараза с вируси. Над 71% от  анкетираните използват смартфон, а близо 48% от тях признават, че не го защитават с никаква антивирусна програма.

ESET Mobile Security за Android е решение за защита от вируси и зловредни кодове за мобилни устройства, което е базирано на доказано ефективната технология ESET NOD32 Antivirus. С над 27 години история и рекорден брой от над 80 награди от независимото издание Virus Bulletinтя вече стои и зад защитата на повече от 1 млн. потребители на Android от целия свят. Ключовите технологии в ESET Mobile Security за Android са:

-Система за защита и премахване на вируси;

-Проактивна система против кражба;

-Система за отдалечено изтриване на информацията на телефона или таблета;

-GPS локализиране на загубено или откраднато устройство;

-Заснемане на снимки с предната и задната камера на устройството;

-Сканиране на мобилни приложения за вируси и зловредни кодове в реално време;

-Отдалечено заключване на откраднато или загубено устройство.

-Филтриране на текстови съобщения (SMS) и обаждания от нежелани номера.
Научете повече за ESET Mobile Security за Android на store.centio.bg.


Няма коментари:

Публикуване на коментар