Translate

понеделник, 14 април 2014 г.

Доц. Жени Стайкова спечелила конкурса за нов директор на Националния център за обществено здраве и анализи


Визията за развитието на Центъра, която тя защити, бе оценена с отлична оценка. В нея
доц.Стайкова развива задълбочено основните направления за дейност, свързани с опазване на здравето и съобразени с изискванията на законодателството на ЕС и България и новите директиви на ЕС. 
Доц. Стайкова е завършила медицина в Държавната медицинска академия„И. И. Мечников" в Санкт-Петербург, след което специализира в московския научно-изследователски институт по хигиена „Ф.Ф. Ерисман". Има три магистърски степени - по медицина; обществено здраве и здравен мениджмънт от Факултета по обществено здраве към МУ- София; и публична администрация - административни практики от Софийския универститет "Св. Климент Охридски".
Преподавала е в МУ - Плевен и филиала на ПУ „Паисий Хилендарски" в Кърджали, а от месец ноември 2013 г. е доцент във Факултета по обществено здраве в МУ - София. От 1995 г. до момента ръководи последователно Хигиенно-епидемиологичната инспекция (ХЕИ), Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) и Регионалния център по здравеопазване в Кърджали (РЦЗ). От 2011 г. е директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в град Кърджали.
Доц. Стайкова е заместник-председател и на сдружение „Обществена коалиция за здраве - Кърджали" . Наред с работата си в държавни институции, новоизбраният директор на Националния център по обществено здраве и анализи работи активно и в неправителствения сектор като координатор и ръководител на пет европейски програми в сферата на общественото здраве. Стайкова ще заеме поста от досегашния директор д-р Християн Грива.


Няма коментари:

Публикуване на коментар