Translate

понеделник, 14 април 2014 г.

Високо мотивирани български студенти и повече свободни работни места отчете форумът „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“


Над 16000 младежи посетиха форума

Тази година форумът се отличи с по-висока мотивация от страна на студентите и повече свободни стажантски и работни позиции, предлагани от компаниите. 
„Това е сигурен признак, че фирмите, извършващи дейността си в България стават все по-отворени към младите хора, предлагайки им реална възможност за висок старт в кариерата“, заяви Светлозар Петров – Управител на JobTiger  и подчерта, че по-големият  брой студенти, посетили събитието на тринадесетото издание на форума, също свидетелства за промяна в нагласите на младежите, които още по време на своето следване се опитват да стартират кариера, осигуряваща им по-добро бъдеще.Младите хора, проявили интерес към предлаганите свободни позиции наброяваха над16 000.
152 компании, развиващи дейността си в България, взеха участие в най-мащабната среща между работодатели и студенти. Отбелязан е рекорден брой посещения в градовете Велико Търново, Русе и Пловдив, където младежите, търсещи възможност за кариерно развитие, бяха два пъти повече от миналата година. 
Тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014 се проведе в общо 7 университетски града в страната. И тази година традиционно форумът беше организиран от JobTigerHR компания и кариерен сайт, с подкрепата за единадесета поредна година на Нестле България. Всяка година събитието дава уникалната възможност на студенти от цяла България да се срещнат с представители на големи български и международни компании и да стартират успешна кариера.
Организаторът на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ – JobTiger благодари на генералния спонсор на събитието – Нестле България за съдействието и подкрепата, което за единадесета поредна година оказват, като част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. Организаторите се надяват, че заедно ще продължават да бъдат фактор за създаване на устойчива среда за професионалното развитие на младите хора в България.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар