Translate

сряда, 5 декември 2012 г.

Стартира кампанията на ФК Барселона и Европейската Комисия „Quit Smoking with Barça” („Откажете цигарите с Барса)




От 1 декември 2012 г. пушачите в цяла Европа ще могат да откажат цигарите с помощта на уникалната програма за обществено здраве - „Quit Smoking with Barça“ („Откажете цигарите с Барса”) (www.quitsmokingwithbarca.eu). Кампанията, която е съвместна инициатива на Европейската комисия (ЕК) и на ФК Барселона (Барса), използва уникален, научно обоснован подход да помогне на онези, които обичат живота, Барса и футбола в стремежа им да откажат цигарите завинаги. Програмата има за цел не да осъжда пушачите, а да подчертае множеството ползи от отказването на цигарите.Тя е последната иновация на успешната кампания на ЕК „Екс пушачите са неудържими“ (www.exsmokers.eu), която през последните две години се провежда в 27-те държави-членки на Европейския Съюз.
Quit Smoking with Barça“ от FCB iCoach, представляваща безплатна, специализирана онлайн платформа и мобилно приложение, които предоставят индивидуални съвети и подкрепа от самите играчи, треньори и медицинския персонал на Барса. Това изключително партньорство между един от най-престижните спортни клубове в света и Европейската комисия, доразвива успеха на „Екс пушачите са неудържими“ и използва подкрепата на милионите фенове на Барса, може да помогне на още много от 140-те милиона пушачи в Европа да се отърват от този навик завинаги.
„Quit Smoking with Barça“ се поддържа от FCB iCoach (www.quitsmokingwithbarca.eu) - програма за персонално здравно обучение. При регистрация, потребителя попълва кратък въпросник, който определя вида обучение, необходим за отказването от цигарите. В зависимост от отговорите пушачът получава персонализирани полезни съвети за отказване от цигарите и директно насърчаване от името на Барса. Заедно с президента Сандро Росел, треньорите Тито Виланова и Гилермо Амор, четиримата капитани на клуба: Карлес Пуйол, Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Ксави ще съветват и ще окуражават всички, които биха искали да се отърват от навика си завинаги.

На пресконференция на 1 декември вечерта на стадион Камп Ноу преди мача на Барса срещу Атлетик Билбао, президентът на ФК Барселона, Сандро Росел, призова феновете на футбола от цяла Европа да се присъединят към техните усилия: Барса има най-добрите фенове в  света и ние искаме да се погрижим за тях. Нашето мото „Més que un club“ („Повече от клуб”) означава, че ние поддържаме ценностите на уважение, здраве и социална ангажираност. Вярваме във философия, която трябва да е видна от всичко, което правим. Ние винаги действаме отговорно и един от начините да постигнем това е да застанем рамо до рамо с Европейската комисия при стартирането на програмата  „Quit Smoking with Barça“. Забраната за тютюнопушене на нашите съоръжения и на нашия стадион  беше важна повратна точка. Следващата  крачка правим днес със  старта на FCB iCoach. Регистрирайте се във FCB iCoach и целият клуб ще ви подкрепя във всяка една стъпка по пътя като ви предоставим  експертните познания на хората в клуба и ви насърчим във вашата борба за отказване на цигарите завинаги. Искаме да накараме всички пушачи да се замислят за отказване на цигарите. Ако вие обещаете, че ще опитате, ние  се ангажираме да бъдем до вас във всяка една стъпка от вашето пътуване към живот без тютюнев дим. Никога не е имало по-подходящ момент да откажете цигарите от настоящия“. 

Генералният директор на ГД „Здравеопазване и защита на потребителите“ на ЕК Паола Тестори Коги приветства споделения ангажимент за опазване здравето на хората, като заяви: „Аз съм изключително щастлива и горда, че присъствам тук днес на обявяването на следващия етап от мисията на Европейската комисия за създаване на Европа без тютюнев дим. Удовлетворена съм, че успехът на нашата спечелила награди кампания „Екс пушачите са неудържими“ доведе до сътрудничество с толкова престижна институция в  световния спорт. В момента близо 300 000 европейци се опитват да откажат цигарите с помощта на iCoach. Надяваме се, че опитът, инструментите и поуките, натрупани чрез непрекъснати усилия в инициативи срещу тютюнопушенето в комбинация със статута на Барса, могат да вдъхновят още повече хора да водят живот без тютюнев дим“.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар