Translate

петък, 7 декември 2012 г.

При 400 хил. безработни 64% от работодателите не могат да намерят подходящи работници

Това стана ясно по време на представянето на новата услуга на БТПП-„Безплатна консултация”, която след приключване на проекта ще бъде вече платена.
Специалистите бяха единодушни, че наемната работна сила в страната предпочита/приизнава или 8 часовата заетост или борсата на труда.
Те бяха единодушни още и по отношение на това, че е необходимо да се променят нагласите  и да се премине към друг метод на работа-непълно работно време, дистанционна работа, плаващо работно време и др.,чиито плюсове безспорно трябва да се видят.
В старите страни членки на ЕС непълната заетост е значителен процент и това означава не само по-добра координация между работодател и работник, но и по-добра стиковка между личните и служебните ангажименти на последния, бе казано по време на пресконференцията.
---------

Делът на сивия сектор в икономиката  ни е намалял, през 2011 и 2011  с 3%. Очакванията за т. г. също са толкова.Електрониката, електротехниката и парфюмерията са в челната тройка по  укриване  доходи, вместо досегашните строителство, туризъм и здравеопазване.
Въпреки, че бизнесът в сивия сектор намалява, България остава на първо място по дял в БВП на фона на другите европейски държави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар