Translate

сряда, 5 декември 2012 г.

НЗОК ще заплаща за лекарства, които досега са осигурявани от „Българската Коледа“



От догодина НЗОК ще заплаща нови лекарствени продукти, които към момента се осигуряват на болни деца чрез „Българската Коледа“, съобщи д-р Пламен Цеков, управител на НЗОК, при стартирането на тазгодишната благотворителна кампания на Президентството.
Това са медикаменти за лечение на юношески ревматоиден артрит и хормон на растежа при деца, страдащи от нарушение на фосфорната обмяна.
Също така НЗОК ще инициира и промени в нормативната база, за да може да заплаща и за лечението на деца с диагнози „Нефротичен синдром“ и „Остеогенезис имперфекта“.
Д-р Цеков отбеляза, че застава зад идеята инициативата „Българската Коледа” да не бъде еднократен акт на милосърдие, а да се превърне в трайно решение на проблемите на болните деца.
По повод обявения за тази година приоритет на кампанията - рехабилитацията на деца с неврологични заболявания беше съобщено, че  ще бъде направена промяна в клиничната пътека за детска церебрална парализа, като се даде възможност за по-продължителен курс на рехабилитационни процедури.


Няма коментари:

Публикуване на коментар