Translate

четвъртък, 22 декември 2011 г.

МБАЛ "Токуда" с отделение за чужденци


По повод годишнината на 20 декември бе открито първото по рода си  Международно отделение в България

От откриване си до сега японската болница отчита 20% годишен ръст на броя на пациентите, както и постоянно увеличение на чужденците, които пътуват от други държави, за да получат лечение в Токуда.
Над 8000 чужденци, от Великобритания, Гърция, Сърбия, Румъния, Македония, Канада, САЩ, Русия и ОНД и арабските страни, са се лекували в болницата от откриването й преди 5 години до сега.
Близо 4120 "медицински туристи" са преминали през болница "Токуда" за първите седем месеца на т.г., което е 37% увеличение спрямо 2010 г., съобщи д-р Явор Дренски, директорът на болница, при откриването на новото отделение за лечение на чужденци.
Чуждестранните пациенти търсели услугите на болницата най-вече за планови операции в областта на ортопедията, за лечение на катаракта и глукома, за гръбначни проблеми, за сърдечносъдови интервенции, а напоследък и за лечение на множествена склероза.
Международното отделение се открива в отговор на нарастващото търсене и в унисон с концепцията за максимално разширяване на достъпа на нуждаещите се от медицинска помощ. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени.
Международното отделение е уникално като организационен модел, изградено в съответствие с най-добрите световни практики и ноу-хау на японския инвеститор Токушукай и Университетската болница в Кеймбридж. Обособени са 18 модерно оборудвани стаи с индивидуален дизайн, съощи д-р Георги Симеоно, изпълнителен директор на ДКЦ „Токуда” и ръководител на новата структура след прерязването на лентата.
Той уточни, че тук пациенти от цял свят ще бъдат обслужвани с уважение към културните им специфики и потребности. Подбран е екип, владеещ чужди езици, с международен опит, специално обучен за персонализирана грижа.
Очаква се до година и половина болницата да бъде акредитирана по JCI - реномиран световен стандарт в областта на медицината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар