Translate
понеделник, 19 декември 2011 г.
Гигантски коледен сладкиш във формата на дънер направиха във Франция
Един тон шоколад, 10 000 яйца, 1000 литра мляко и сметана, 400 кг свежи червени плодове и 250 кг захар отидоха за изработването на гигантски сладкиш във формата на дънер, какъвто по традиция правят за Коледа в някои католически страни.„Дънерът” с дължина близо 540 метра, бе направен в Евиан, Източна Франция, по проект на учениците от хотелската школа „Савоа-Леман” с помощта на местни сладкари, замразен и изложен в бившите минерални бани на Евиан.Въпреки студа пред стъклените витрини стотици зяпачи се облизваха лакомо пред огромния сладкиш, пише БГНЕС.За направата му отидоха няколко седмици, предава АФП, а за подготовката на рецептата учениците са се трудили близо осем месеца. Коледният дънер бе нарязан на хиляди парчета и продаден в полза на асоциацията „Всеки със своя Еверест”, която помага на деца болни от рак. Целта - да се съберат 15 000 евро - бе далеч надмината, обявиха с гордост от казиното на Евиан - инициатор на проекта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар