Translate

сряда, 16 ноември 2011 г.

Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ „Александровска”-ще бъде един от центровете на третата национална кампания задиагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

 Третата Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания, организирана от Българското дерматологично дружество, ще се проведе от 21 до 25 ноември 2011 г. и ще обхване 6-те най-големи дермато-венерологични клиники в страната. А именно в София - УМБАЛ “Александровска”, ВМА, Болница „Токуда” и университетските кожни клиники в Пловдив, Стара Загора и Плевен.
Тази година акцентът е поставен върху екземите (контактните алергични дерматити). Целта на кампанията е освен да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, но и да провокира дискусии, относно възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания. 
По време на кампанията пациенти с екзема ще бъдат преглеждани безплатно, а при нужда ще им се извършват и алергологични тестувания.
Желаещите трябва да имат предварително записан час на тел. 02/9230 511.
------
Очакванията са към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от някакво алергично кожно заболяване, тъй като именно кожата е в непосредствен контакт със заобикалящата ни среда и често е засегната от тях. Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и е сред най-честите причини за временна неработоспособност.
Екземата е най-честото алергично кожно заболяване.Близо 10 % от всички хора с екзема на ръцете, съобщи доц. Жана Казанджиева, председател на Секцията по дерматоалергология към Българското дерматологично дружество (БДД). В Германия например месечното лечение, включващо и нетрудоспособността, възлиза средно на 2 хил. евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар