Translate

петък, 18 октомври 2024 г.

Електронната търговия набира все по-голяма популярност сред учениците в професионалните училища

eCommerce Academy стартира проекта „Meet the Future“ с фокус върху младите 

 

 

През 2024г. eCommerce Academy, водещата организация в областта на електронната търговия в България, стартира своя социален проект „Meet the Future“, насочен към ученици, които изучават онлайн търговия. Инициативата има за цел да вдъхнови и подготви бъдещите специалисти в сектора, като ги запознае с актуалните тенденции и ключовите умения, необходими за успешна кариера в динамично развиващата се дигитална икономика.

„С Meet the Future искаме да предоставим на младите хора практическите знания и увереността, необходими за успешна реализация в електронната търговия“, споделя Никола Илчев, основател на eCommerce Academy.

Проектът стартира с участието на две гимназии в страната: Националната Търговско-Банкова гимназия в София на 2-ри октомври и ПГИУ „Елиас Канети“ в Русе на 30-ти септември. Във всяко училище са проведени лекции, които разяснят значението на електронната търговия като сектор в икономиката и бързия ѝ растеж. Засегнати са теми като изграждането на успешен онлайн магазин, оптимизацията му за потребителите и подобряването на клиентското изживяване. Учениците имаха възможността да се срещнат с утвърдени професионалисти, които ще споделят своя опит и добри практики от света на електронната търговия и дигиталния маркетинг.

Meet the Future“ предостави на учениците шанс да се включат в конференцията eCA Conference Scale UP, която бе придружена от церемонията по награждаване на конкурса eCommerce Awards 2024. Събитието се проведе на 10 октомври 2024г., и отличи най-добрите онлайн магазини в различни категории. Учениците имаха възможност да се запознаят с лидери от индустрията и да създадат ценни контакти, които да им помогнат в бъдещата кариера. Участието в конференцията ще създаде основа за летни стажантски програми в утвърдени компании в електронната търговия.

Електронната търговия като път към бъдещето

Електронната търговия започва да се изучава в училищата в България през 2014г. и вече е част от учебната програма на над 20 гимназии в страната. Тази специалност е и една сред най-желаните сред младите, които осъзнават нуждата от подготовка за бъдеще, в което дигиталните умения и онлайн пазаруването ще бъдат неизбежна част от бизнеса и живота.

Никола Илчев, организатор на Balkan eCommerce Summit /най-голямото събитие за електронна търговия на Балканите/ споделя:

-Съвсем естествено расте електронната търговия като обем. Младите хора повишават значително дигиталните продажби, те са основният катализатор на тази сфера.

Тази тенденция се дължи на факта, че новото поколение е подготвено за дигиталния свят и се адаптира бързо към неговите изисквания.

Учениците, които ще участват в проекта, ще се запознаят с теми, които стоят в основата на съвременната електронна търговия. Ева Петрова от Ardes.bg ще им покаже как да предпазват бизнеса и клиентите си от измами в интернет, а Антон Пулийски от Cyberclub ще ги въведе в значението на киберинформираността. Вихрен Бисет от eushipments и Борис Петров от Ozone ще разгледат предизвикателствата при разширяване на eCommerce в Европа. Антон Христов от DSK Bank ще обсъди тенденциите в платежните системи и как те могат да поддържат конкурентоспособността. Атанас Атанасов от DS Smith ще говори за ролята на опаковките в подобряването на потребителското преживяване, а Христо Колев от tbi bank ще обясни как гъвкавото финансиране може да помогне за растежа на онлайн бизнесите.

Освен тях, в рамките на конференцията ще участват и други водещи експерти, които ще разгледат различни аспекти на онлайн търговията. Лектори с богат опит в дигиталния маркетинг, правните аспекти на електронната търговия и клиентското изживяване ще допринесат за по-широкото разбиране на индустрията. Участниците ще имат възможността да задават въпроси и да участват в дискусии, което ще обогати знанията им и ще им помогне да разберат как малките детайли в електронната търговия могат да направят големи разлики в успеха на онлайн бизнеса.

Проектът Meet the Future е необходима стъпка в подготовката на младото поколение за предизвикателствата и възможностите, които предлага дигиталната икономика. С този проект eCommerce Academy още веднъж демонстрира своята водеща роля в развитието на електронната търговия в България. Академията не само осигурява теоретична подготовка, но и свързва младите хора с реални професионалисти и практики, предоставяйки им платформа, чрез която да развият своите умения и да се адаптират към бързо променящия се бизнес свят.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар