Translate

четвъртък, 22 юни 2023 г.

СБАЛАГ "Майчин дом" подписа споразумение за сътрудничество с най-голямата университетска АГ болница в Израел

В момента тече първото обучение в Тел Авив на български АГ специалисти от СБАЛАГ “Майчин дом”
 
 
СБАЛАГ “Майчин дом” подписа Международно споразумение за сътрудничество с най-голямата университетска АГ болница в Тел Авив - Рабин Медикал център Белинсон. С това международно сътрудничество се полага началото на съвместни обучителни и квалификационни дейности на лекари в областите акушерство и гинекология, фетална медицина, неонатология и др.
В момента първите лекари от “Майчин дом” вече са на обучение в Израел. “За нас това споразумение е изключително международно признание за работата на еSendкипа на “Майчин дом”, споделя проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на СБАЛАГ “Майчин дом”. “Това е възможност да повишим квалификацията и методите на лечение в България чрез съвместните обучения с израелските колеги, които са междуродно признати като една от водещите световни сили в най-иновативните и модерни медицинските акушеро-гинекологични и неонатологични грижи.”, допълва проф. Костов.
Болница Рабин Белинсон е най-голямата университетска акушеро-гинекологична болница в Тел Авив, Израел. Тя е известна с най-голямата клиника за рискова бременност в Израел, където се проследяват най-тежките случаи по най-високи международни стандарти. Болницата е изключително популярна и с проследяването на много бременни жени с трансплантирани органи – черен дроб, бял дроб, бъбреци и др. В университетска болница Рабин Белинсон с помещава и най-модерната и силна клиника на Израел за фетална медицина, известна със сложните си операции по вътрематочна хирургия – оперира се бебето още докато е в корема на майката, включително и с роботизираната система Да Винчи.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар