Translate

сряда, 15 декември 2021 г.

Продуцентът и музикант от Ню Йорк - Curses – гостува за първи път в България!

Събитието ще се проведе на 18-ти декември в столичния клуб Micro, където Dark Disco и Ню Уейв звуци ще раздвижат публиката

 

 

След поредица успешни музкални вечери с гости като Mick Wills /Gigolo records/, Tronik Youth /Nein
Records/, Philipp Schultheis, Les Yeux Orange и Otto Kraanen /Bordello A Parigi/, организаторите TECHNOBETON и DOMA продължават серията с не по-малко известен гост - CURSES. Тази Коледа ще бъде музикална, а големите танци ще са на 18 Декември в Micro! Локалната подкрепа е в лицето на Charlie, TECHNOBETON и sayulke.

Изтощен от монотонността на електронната сцена, доминирана от техно и хаус, Curses /Лука Венеция/ създава музика, вдъхновена от мрачната страна на диското. С многобройните си рилийзи и ремикси /77 са поне на неговия профил в Soundcloud за момента/ на лейбъли като Bordello A Parigi, Hoga Nord, Wrong Era, Throne Of Blood, Dischi Autunno, Eskimo, гостът размива границата между електронна музика и рокендрол и комбинира привидно несъвместими елементи от теченията ню уейв, пост-пънк, психаделични синтове и ранен EBM.

Curses основава собствен лейбъл – Ombra International и месечна рубрика по Rinse France “Together Alone”, обединявайки артисти по света, споделящи страстта му към уейв и диско звученето. През годините колаборира с имена като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini.

Един от последните му проекти като музикален куратор е компилацията NEXT WAVE ACID PUNX - в селекцията влизат 38 трака на артисти между които легенди като Gina X Performance, Front 242, Yello, но и нашумели артисти като Moscoman, Shubostar, Kendal. Крайният резултат са 6 винила или 3 компакт диска, обединени от една обща нагласа към музиката, която го е вдъхновявала от тийнейджърските му години - пънк групите в Ню Йорк, по-късно скейтборда, тайните рейвове като верен фен на Sonic Youth и чак до студените бетонени клубове в Берлин. TECHNOBETON стартира в София, България като съчетание между 100% TECHNO и 100% BETON. А от скоро добавя и 100% DISCO. Лейбълът се стреми да транслира бийтовете и бас линиите на дадени парчета, докато не ги изгради в истински мащаб и в 100% BETON, изследвайки по този начин пространствените и скулптурни свойства на съвременната техно и диско музика. Този концептуален подход привлича и погледите на престижни лейбъли като Bordello A Parigi и Nein Records, които издават последните тракове на TECHNOBETON. Сега TECHNOBETON се изявява повече като дизайнер, но всички знаем, че най-интересните креативни идеи се зараждат в 5 сутринта. Иво Стоядинов Charlie е български диджей и продуцент. Известен е с минимал уейв формацията Les Animaux Sauvages. Сред създателите на eдно от най-екзотичните партита в София "We Like Kitsch" в компанията на Julieta Intergalactica и Насо Русков.

Негови ремикси и тракове се въртят от легендата Andrew Weatherall, Thomass Jackson, Autarkic, NTS radio и др. sayulke диджейства из повечето нормални клубове и барове в страната от близо 9 години. Не се кефи на жанрови класификации, предпочита емоционалния подход към селекцията си и непринудените танци. Основател е на евент брандовете Мелформатор, Nordic Soundscapes и Doner Muzik. От 2017г. пише за Фонотека Електрика, където и отговаря за серията Altitude Attitude. Входът е 20лв и ще се допускат лица само със зелен сертификат.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар