Translate

събота, 18 декември 2021 г.

Награди „Жълта роза“ 2021г.

 

 

За 12-ти пореден път Зонта Клуб София – първият в България официално учреден преди 26 години клуб
на Зонта Интернешънъл - най-влиятелната женска международна неправителствена организация
- ще връчи годишните награди Жълта роза. Жълтата роза е символ на организацията и наградите се присъждат на изявени личности за значителен принос в развитието на обществото и в защита на здравето, правата на жените и свободите на хората.

 Зонта клуб София работи  съвместно с международни и други организации за подобряване статуса на българската жена, подпомагане на хора в неравностойно положение и подкрепа на млади български таланти.

Тази година статуетката „Жълта роза“ ще получат:

-          Проф. ген. Венцислав Мутафчийски - професор, генерал-майор, началник на ВМА, главен лекар на въоръжените сили на Република България - за неговия изключителен принос в опазване здравето на хората, превенция и лечение на болните;

-          Николай Андреев - главен изпълнителен директор на най-голямата медийната група България "Нова броудкастинг груп", а от 1 Декември 2021 – главен изпълнителен директор на Vivacom - с принос в медийното популяризиране и отразяване каузите на Зонта клуб София и Зонта България за периода от 2019 до края на ноември 2021г.

-          д-р Софиен Риахи - експерт по  дигитална и естетична стоматология - с личен принос в лечението на жени и деца, пострадали при домашно насилие, настанени във фондация „Асоциация Анимус“, което е един проект на Зонта клуб София за защита на жените.

Церемонията по връчване на наградите „Жълта роза“ ще се  състои през месец март 2022 година.

Сред отличените с наградата „Жълта роза“ са: Илияна Йотова - Вицепрезидент на Република България, Ирина Бокова - Генерален секретар на ЮНЕСКО, Йорданка Фандъкова – Кмет на град София, Ренета Инджова - Министър-председател на Република България за периода от октомври 1994  до януари 1995, Илияна Раева – Председател на Българската федерация по художествена гимнастика, Иван Гранитски - журналист,  публицист, издател и обществен деец, Надя Обретенова – журналист, Божана Димитрова – журналист, Явор Колев – ръководител на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и други известни личности.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар