Translate

четвъртък, 16 декември 2021 г.

Коледата по БНТ – настроение и веселие за всеки в семейството

Детски блокове, много премиерни филми, концерти на български и световни звезди, както и специални програми в седмицата от 20 до 26 декември в ефира на обществената телевизия

 

 

В седмицата от 20 декември БНТ ще предложи специална празнична програма с една цел – да пренесе от екрана празничното настроение за Рождественските дни във всеки дом и за всеки в семейството.

Сутрешните блокове ще забавляват децата с приключенията на героите от филмите „Императорът на джунглата: Бъдещето е на смелите“ /Япония, 2009/, „Ян Бибиян“ /България, 1985/, „Ваканцията на Лили“ /България, 2007/, „Третото желание“ /Чехия, 2017/. В деня на Коледа ще стартира премиерният детско-юношески сериал „Великолепната петорка“ /Германия, 2012 – 2018/ – история на четирима приятели и куче в интересни и поучителни приключения.

В празничната седмица, БНТ ще излъчи 22 филма, от които 11 премиерни заглавия. Маратонът от

премиери започва на 21 декември с игралния филм „Нашият живот“ /Италия, 2010/, продължава с романтичната драма „Коледа на Кейп Код“ /САЩ, Канада, 2021/ и много комедии: „Жена на върха“ /САЩ, 2017/, „Овчарка за Коледа“ /Канада, 2014/, „Приключенията на Св. Николай“ /Украйна, 2018/, „Роднини под прикритие“ /САЩ, Германия, 2003/. До 26 декември следват още две комедии - „Кралския коледен бал“ /САЩ, 2017/ и „Бебе за Коледа“ /Франция, Белгия, 2018/, а в късните часове - екшънът „Надпревара с Дявола“ /Колумбия, САЩ, 2019/ с участието на Никълъс Кейдж. „БГ киновечер“ ще излъчи сатирата на тоталитаризма „Далеч от брега“ /България, Украйна, 2018/. За финал на маратона от премиери, БНТ ни предлага драмата „Окончателен доклад“ /Унгария, 2020/ - най-новият филм на живата легенда на унгарското и европейско кино, режисьорът Ищван Сабо.

БНТ ще ни срещне и с класиката във филмовото изкуство – обичания от поколения българи „Деца играят вън“ /България, 1973/ и носителя на наградата „Златен глобус“ на Уди Алън - „Всеки казва: Обичам те“ /САЩ, 1996/.

В коледните дни меломаните ще се радват на песните на Поли Паскова, изпълненията на Гвардейския представителен духов оркестър, концерта „Коледни звезди“, традиционното „Коледно матине“, както и „С песните на Лили Иванова“ и коледен концерт на Гуен Стефани.

За любителите на спорта е предвиден специалният брой на предаването „В кадър: Златните момичета“, посветен на Ансамбъла по художествена гимнастика, както и най-важните събития през годината със „Спортен обзор.“

Традиционно БНТ ще излъчи на живо празничните богослужения от храм „Св. Александър Невски“ и  обръщението „Урби ет орби“ на Папата от Ватикана.    

Празничната програма на БНТ в последната седмица на годината ще изненада зрителите  с още много премиерни филми, предавания за децата и концерти.

В Новогодишната вечер телевизията ще излъчи много скечове, смях и буйни ритми в „Световна

щръклица“. Зрителите на БНТ ще изпратят старата и ще влязат в новата година със специалното издание на „Нова година с Музика безкрай“, в което най-големите звезди на българската популярна музика пеят златните си хитове.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар