Translate

понеделник, 13 декември 2021 г.

Косопадът при преболедувалите коронавирус може да продължи над 4 месеца

 

Проучване на CDC доказва късно проявяващия се проблем след прекарване на вируса

 

 

Косопадът при преболедувалите коронавируса може да продължи над 4 месеца след болестта. Това
показва
проучване на учени от  Центровете за контрол и превенция на заболяванията /CDC/, САЩ. Освен широко известните последствия след прекарване на болестта като задух, косопадът се оказва един от най-често срещаните симптоми на хората, преболедували вируса, а също така може да се превърне и в дългосрочен проблем.

Проучването на CDC с цел да установи последващи симптоми сред преболедуване на COVID-19 е проведено в края на 2020г. При 24,1% от тях се появява са. Състоянието на загубата на коса след вируса се нарича телегонен ефлувиум / косопад, като той започва да се проявява средно след 58 дни от първоначалните симптоми на вируtelogen effluvium, TE/ или т.нар. реактивен косопад, като той е еднакъв с косопада след емоционален стрес или хранителни нарушения.

„Загубата на коса е травмиращо преживяване за всеки, независимо от пола или възрастта. Прекарването на коронавирус само по себе си е емоционален стрес за организма и последващи реакции като косопад са нормално последствие. Качествената козметика е ключов фактор за справяне с подобен проблем, затова е важно потребителите да не се доверяват на каква да е козметика, а само на доказани марки. Ако все пак забелязвате, че загубата на коса е прекалено интензивна и повече от обичайното, незабавно се обърнете към дерматолог” – съветва Александър Трифонов, бранд мениджър на Здраве Актив.

През последните години козметиката срещу косопад е една от най-търсените на световните пазари. У нас сред най-продаваните и ефективни шампоани при косопад е този от серията Здраве Актив – Здраве Актив Хинин. Той стимулира растежа и укрепва косата, намалява сърбежа и има противопърхотно действие. Хининът в състава му има силно стимулиращо и укрепващо свойство, подобрява микроциркулацията, стимулирайки растежа на косъма. Друга активна съставка, която има доказано ефективно действие за превенция на косопада, е кофеинът. Затова тази съставка заслужено беше вдъхновението за създаването на формулата на най-новото допълнение към портфолиото на бранда Здраве Актив – Кофеин и активен въглен. Шампоанът комбинира свойството на кофеина за стимулация на растежа на нова коса с

детоксикиращия ефект на активния въглен.  

Марката Здраве Актив се произвежда от водещата българска компания Арома. Продуктите на Здраве Актив се отличават с до 100-процентовата си ефективност в борбата с пърхота.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар