Translate

вторник, 14 декември 2021 г.

24Kitchen - Вкусове от Скандинавия

Премиера: 17 декември 2021 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

 

 

Хранителната революция е в Скандинавия! Този път кулинарното изследване на Адам го отвежда на
север. Той се потапя в местната култура, история и кухня на мястото, определяно като може би най-чистата, най-здравословната и най-щастливата част на света, за да изследва идеята за Новата скандинавска хранителна революция и ефекта, който тя има върху региона, а вероятно и върху нашето бъдеще.

„Винаги съм бил очарован и съм проявявал любопитство към Скандинавия. Когато бях дете, за мен това беше онази заснежена приказна земя на крале и кралици от другия край на света, сякаш излязла от приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Дори като възрастен е трудно човек да избяга от влиянието, което Скандинавия има върху живота ни. Къщите ни са пълни със скандинавски мебели, купуваме качествена скандинавска мода и четем скандинавски романи.

Но едва когато пристигнах на това място за първи път преди няколко години, се влюбих в храната. Храната в Скандинавия смесва традиционния уют със съвременна елегантност, която е колкото социално движение, толкова и стил на готвене. Новата скандинавска кухня оказва огромно влияние върху съвременната храна.“, споделя Адам.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар