Translate

вторник, 14 декември 2021 г.

Над 40 заглавия от фестивала Sofia MENAR ще са достъпни за гледане у дома

Ексклузивна онлайн селекция от късометражни филми от Иран, Египет, Афганистан, Мароко и други ще изненада почитателите

 

 

За втора поредна година ценителите на киното и по-специално това от Близкия изток, Централна Азия и
Северна Африка ще могат да се насладят на разнообразна онлайн селекция на платформата Neterra.TV+.
Над 40 избрани заглавия от фестивала Sofia MENAR ще бъдат достъпни на нея от всяка точка на България от 14 януари до 30 януари. Ексклузивно онлайн ще може да се гледа актуалната късометражна селекция, която включва над 10 премиерни заглавия от Иран, Египет, Афганистан, Мароко и др.

Билетите за заглавията от онлайн селекцията на Sofia MENAR са достъпни без необходимост от абонамент и се предлагат в следните варианти: 3 филма - 15 лв., 5 филма - 20 лв., 10 филма - 30 лв., всички филми - 40 лв. От 14.12.2021 може да ги намерите в предварителна продажба тук: https://neterra.tv/festival/sofia-menar.

Акцентът на Sofia MENAR  тази година е върху киното на Централна Азия. Зрителите ще могат да се забавляват с казахстанската комедия „Пещ“, където комично-драматичните моменти не спират да следват симпатичния Толик. Жена му чака трето дете, клиентите му чакат поредната доставка хляб, в магазина го чакат да си плати задълженията, а шефът го чака, за да му отреже от заплатата заради поредното закъснение.

Още една продукция от Казахстан ще бъде включена в програмата на фестивала – романтичната драма „Зере“. Сара се грижи сама за двете си деца след смъртта на своя съпруг. Майката е уверена, че тя трябва да реши съдбата на своите деца. 15-годишната Зере обаче има съвсем различни виждания за живота си от тези на майка ѝ. Красавицата ще остави любовта да реши как да се развие животът ѝ.

Централноазиатският акцент се допълва от киргизкия „Пътят към края“, таджикския „Когато завесата падна“, узбекския „Вълни на любовта“, казахските  „Назима“ и „Най-дългият летен ден“, както и документалната копродукция за живота на уйгурите в Китай „Смут по Пътя на коприната“.

Филмите ще бъдат достъпни за гледане онлайн след 19 ч. на 14.01.2022г. Пълна програма и информация за филмите ще намерите на www.menarfest.com.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар