Translate

вторник, 9 ноември 2021 г.

Смарт телевизорите на LG ще прехвърлят автоматично към Filmmaker Mode™ при Prime Video съдържание

Клиентите на Prime Video с телевизори на LG могат автоматично да гледат филми и сериали по предвидения от създателите им начин

 

 

От 29.10 т. г. LG започна актуализация на функциите, която ще позволи на всички клиенти на LG 2020 и 2021 4K и 8K UHD Smart TV по целия свят автоматично да могат да гледат филми и сериали на Prime Video във Filmmaker ModeTM. Така те ще изживеят съдържанието по начина, по който създателите му са го замислили.

Filmmaker Mode е създаден от UHD Alliance, състоящ се от водещите световни производители на потребителска електроника, филмови и телевизионни студия, разпространители на съдържание и технологични компании, които се стремят да осигурят най-доброто изживяване при UHD гледане. Разкрит за първи път през 2019 г. и представен на телевизорите на LG през 2020г., Filmmaker Mode е проектиран да запази визуалното намерение на създателя на съдържанието, приближавайки изживяването при домашно гледане възможно най-близо до това на действителното кино.

LG и Amazon се доближават до целта, правейки крачка напред с Prime Video съдържание, вградено със сигнал, който автоматично задейства режим Filmmaker на 4K и 8K UHD LG телевизори, работещи с webOS 5.0 и webOS 6.0. Способността на съвместимите телевизори да откриват и коригират настройките към режима на филмопроизводителя без да е необходимо зрителят да ги променя ръчно, е на първо място в индустрията. Функцията проправя пътя на бъдещите телевизори да поддържат по-добри стрийминг услуги без да ангажират потебителите с допълнителни стъпки.

Докато функциите за обработка на картината като изглаждане на движението и изостряне на изображението са идеални за повечето форми на съдържание, включително за спортни и телевизионни предавания, понякога те могат да накарат игралните филми да изглеждат прекалено обработени. Режимът за създаване на филми автоматично изключва всички настройки за обработка на картината, които могат да представят филмите по неестествен начин – различен от този, по който техните режисьори биха искали, като същевременно запазват оригиналното съотношение на екрана, цветовете и честотата на кадрите за по-автентично изживяване. В комбинация с подобрен контраст и живи цветове на усъвършенстваните телевизори на LG, зрителите ще могат да изпитат несравнима дълбочина и реализъм с огромната селекция от филми и сериали на Prime Video, включително Amazon Originals като The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, The Tomorrow War и дългоочакваната предстояща поредица The Wheel of Time с премиера на 19 ноември. Достъпът с едно щракване до приложението Prime Video се осигурява чрез магическото дистанционно на LG.

В допълнение към невероятното качество на картината UHD телевизорите на LG, включително зашеметяващата гама OLED телевизори, могат да се похвалят с набор от функции, които допълнително подобряват филмовото изживяване. Dolby Vision™ IQ интелигентно настройва картината въз основа на жанра на съдържанието и условията на светлината, което води до оптимално качество на изображението за всеки филм и всяка среда. Dolby Atmos® дава възможност за детайлен пространствен съраунд, който помага на зрителите да се потопят във всеки вид съдържание и осигуряват превъзходен звук.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар