Translate

петък, 12 ноември 2021 г.

Неразказаните истории на Ивайло Христов в „Извън играта” по БНТ 1

 

 

Тази събота /13 ноември/, на гости на Люба Пашова в „Извън играта“ е Ивайло Христов - любим български актьор, режисьор и преподавател.

Ивайло Христов разказва за осъзнатото решение да напусне активния спорт и да стане актьор. През 1971 година, Ивайло става републикански шампион по водна топка с отбора на Левски”, но в една димитровградска вечер на 1992 година Стефан Данаилов го убеждава да стане негов асистент в НАТФИЗ. Разказва още емоционално и за двамата му синове, които нямат нищо общо с изкуството, както и за хората, на чиято оценка държи.

Ивайло Христов разкрива пред Люба Пашова истории за дълголетието на почти 30-годишното представление „Секс, наркотици и рокендрол”. И защо 30 години след премиерата на „В очакване на Годо” още се говори за култовия спектакъл на Леон Даниел.

И когато Леон Даниел каза да направим В очакване на Годо”, ние си викаме, ще репетираме като диви и няма да стане … Аз бях чел Бекет и нищо, ама абсолютно нищо не разбирах. Първата сцена с Йосо един месец я правихме и тъкмо аха-аха си мислим, че става  и Леон казваше - не е това, трийте всичко. Знаеш ли кога разбрах, че сме успели? Когато чух едни деца в трамвая да си говорят с репликите от представлението!”.

Със специалното участие на Дони, Иван Бърнев и Елена Телбис.

Гледайте „Извън играта“ тази събота, 13 септември, в 16:30 ч. по БНТ 1

Видео: https://bnt.bg/news/ivailo-hristov-v-izvan-igrata-13112021-300192news.html

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар