Translate

сряда, 10 ноември 2021 г.

Над 40% от потребителите използват козметика от типа „направи си сам“

Търсенето на продукти за грижа за кожата в домашни условия регистрира ръст от 115% по време на пандемията в световен мащаб

 

 

41% от световните потребители използват домашно приготвени продукти всеки месец, като най-
популярни са почистващите продукти за лице
, разкрива проучване на Euromonitor. Данните показват също, че търсенето на маски за лице от типа „направи си сам се е увеличило с 233%. Продажбите на козметика за вкъщи пък са нараснали със 115% по време на пандемията, което предполага, че все по-голям брой потребители използват времето си у дома, за да се грижат за кожата си.

Друго скорошно проучване сочи, че повече от половината потребители /от мъжки и женски пол/ предпочитат да купуват продукти за грижа за кожата, които са класифицирани като натурални или органични. Изследване показва и, че потребителите стават все по-скептични, когато става въпрос за информацията от етикетите върху чистите“ продукти за красота. Две трети от жените, по-точно 61%, искат по-голяма прозрачност при етикетирането на чистите продукти за красота, като това продуктът да не е бил тестван върху животни е на първо място в съзнанието на потребителите /62%/. Само 1% от жените разчитат на рекламата на марката, за да се информират за чистата козметика или съставките на продуктите, докато 69% намират информация за съставките в Google и чрез ревюта на продукти.

Козметичните продукти от типа „направи си сам не са нещо ново в масовата индустрия, а природните съставки са всеизвестни със своите холистични ползи от край време. Природата ни предоставя най-добрите сурови, питателни съставки, които имат потенциала да направят чудеса за кожата ни, но те не могат да преминат през кожната бариера и наистина да направят магията си. Именно с цел да улесни този процес и да отговори на нарастващото потребителско търсене на козметика от типа „направи си сам“, водещият beauty-tech бранд FOREO създава FOREO Imaginationпървата в света база за домашни маски. Тя е уникален за пазара продукт, обогатен с хиалуронова киселина, сквалан, витамин В, естер, овлажнител и мастна киселина, който съчетава най-доброто от персонализираните технологии и природата. Една чаена лъжичка от хидратиращата база Imagination може да бъде смесена с различни натурални съставки /плодове, масла, зеленчуци и т.н./ по избор на потребителя, след което се нанася равномерно върху кожата и се оставя да действа за 1520 мин. Сияйните резултати са видими след всяка процедура. Формулата на Imagination, която е подходяща за вегани и не е тествана върху животни, е

синтезирана така, че да е напълно безопасна, и може да се използва и самостоятелно. В България новият продукт FOREO Imagination може да бъде закупена от foreo.com и ексклузивно в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар