Translate

петък, 12 ноември 2021 г.

БНТ отразява изборите от 7 сутринта до през нощта

Обществената телевизия проследява изборния ден в цялата страна, а актуална информация ще бъде отразявана на живо в ефира на БНТ 1 и в дигиталните платформи. Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев ще водят специалното студио „„Избори 2 в 1: Резултатът“ от 15:30 ч.

 

 

Българската национална телевизия започва отразяването на изборния ден на 14 ноември, неделя още в 6:55 ч. Началото на изборния ден в ефира на БНТ 1 започва в сутрешният блок „Денят започва“ с водеща Христина Христова. До 9:00 ч. зрителите ще видят как стартира изборния ден, каква е избирателната активност и в най-отдалечените райони на страната.

От 9:05 проследяването на изборния ден продължава в „Денят започва с Георги Любенов“. В неговият блок до обедната новинарска емисия и зрителите ще видят как гласуват политическите лидери, как протича изборния процес в страната и чужбина, има ли нарушения. Сред гостите на Георги Любенов ще бъдат известни българи, писатели и музиканти.

В 15:30 ч. започва специалното студио „Избори 2 в 1: Резултатът“, с водещи Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев. Предаването ще проследи как протичат последните часове на изборния ден, какви са първите резултати от гласуването и първите реакции на политиците.

БНТ ще дава пълна информационна картина за вота и в новинарските си емисии. Първата емисия е в 7:00 ч. сутринта, а обобщение на събитията гледайте в По света и у нас в 12.00, 15.00 и 18.00 ч. Екипите на медията ще проверяват за изборни нарушения, а кореспондентите в страната ще се включват на живо с най-актуалното. Въпреки трудността на изборите 2 в 1, Българската национална телевизия е създала организация за експресна, обективна и проверена информация. Всичко случващо се в страната в деня на вота, БНТ ще осведомява и на новинарския си сайт www.bntnews.bg.

За обективното отразяване на третите парламентарни избори през годината и вота за президент и вицепрезидент, БНТ отново се доверява на две доказани социологически агенции – „Алфа рисърч“ и „Гълъп“. С информацията от техните данни, веднага след края на изборния ден ще стане ясен изборния резултат, кой печели, какви са възможните коалиции за управлението на страната и какви са профилите на гласоподавателите за различните кандидат-президентски двойки и партии.

Следете ИЗБОРИ 2021 по БНТ 1 и в реално време на bntnews.bg #ИзбериВажното

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар