Translate

сряда, 26 февруари 2020 г.

Партньор на Мусала Софт с образователна награда


Партньорите на Мусала Софт от Знам.бе спечелиха наградата за Образователна инициатива в тазгодишното издание на отличията на Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/.
Церемонията премина под знака на 25 години БАИТ, като традиционно беше под патронажа на Президента на република България Румен Радев. Знам.бе е проект, който цели да направи образованието максимално достъпно за всички в България. За целта е създадена анкета, която да покаже евентуалния път на развитие на детето. В основата си тази анкета стъпва на пет-факторния психологически модел /Big-5/ за личностни черти и взима предвид рамката на европейската комисия /ЕК/ за ключовите компетентности на бъдещето. Така анкетата насочва децата към една от 18-те отрасли в индустрията, които са заложени на глобално ниво от обединените нации /ООН/.
„Най-големият ни капитал са нашите децата. Мисията на Знам.бе е да направи така, че образованието да бъде актуално на времето, със съвременни подходи и инструменти за учене, които да бъдат съобразени с интересите на подрастващите. Желанието ни е електронните и физически продукти, с които искаме да постигнем тази цел, да достигнат до всяко дете в България“, каза Ангел Георгиев, един от основателите на Знам.бе и ръководител „Технически обучения“ в Мусала Софт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар