Във втория епизод на MasterChef по bTV още седем талантливи хоби-готвачи заслужиха
белите престилки и своето място в любимото кулинарно шоу на България.
Бизнесдамата Константина Маркова спечели
комплиментите на журито за своята безглутенова торта с авокадо и редукция от
рози, както и с „религията“ си да използва храната вместо медикаменти при
лечението на автоимунно заболяване. Нейният мопс Шиша също имаше важна роля за
представянето й. Кулинарката сподели, че той я балансира и успокоява, но
въпреки това Chef
Токев отбеляза, че
кухнята не е най-удачното място за домашния любимец и я помоли в следващата си
изява да бъде смела и да дойде сама.
29-годишният Александър
Александров получи своята основателна причина да се завърне от Малта,
благодарение на „най-доброто консуме в историята на MasterChef България“. Той получи своята престилка за
средновековната рецепта на бистра супа броноаз и изпълнението й, достойно за
корица на кулинарно списание. С единодушната похвала на Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев в приключението на добрия вкус
продължи и Виолина Маринова от Русе, която им поднесе елегантен стек с конфитюр
от сини сливи, джинджифил, чили и ореховка. Отдадената майка и домакиня заслужи
и подкрепата на съпруга си за новото начало в живота си.
Николай Маджаров, познат
като Файчето от „Тибетски сърца“, получи заслужени аплодисменти, но този път не
за музиката, а за храната, която създава. Музикалният продуцент и страстен
моторджия поднесе на журито на MasterChef впечатляващи грузински хинкали /пелмени/, гарнирани с лична история за
пътешествия и кавказко гостоприемство. Художникът Диана Бояджиева доказа на
любимия си внук, че за сбъдване на мечтите няма възраст с „абсолютния фюжън“ –
сърми от лозов лист със сьомга и сос Холандез. Експресивната дама театрален
режисьор Неда Соколовска почти подпали кухнята на MasterChef със своето пуешко с дюли и и сос рокфор, но доказа,
че артистите умеят да съчетават хармонията и хаосът по най-добрия начин.

Няма коментари:
Публикуване на коментар