Translate

сряда, 26 февруари 2020 г.

Журито на MasterChef раздаде още седем престилки на талантливи хоби готвачи и сгоди влюбена двойка


Във втория епизод на MasterChef  по bTV още седем талантливи хоби-готвачи заслужиха белите престилки и своето място в любимото кулинарно шоу на България. Бизнесдамата Константина Маркова  спечели комплиментите на журито за своята безглутенова торта с авокадо и редукция от рози, както и с „религията“ си да използва храната вместо медикаменти при лечението на автоимунно заболяване. Нейният мопс Шиша също имаше важна роля за представянето й. Кулинарката сподели, че той я балансира и успокоява, но въпреки това Chef Токев отбеляза, че кухнята не е най-удачното място за домашния любимец и я помоли в следващата си изява да бъде смела и да дойде сама.
29-годишният Александър Александров получи своята основателна причина да се завърне от Малта, благодарение на „най-доброто консуме в историята на MasterChef България“. Той получи своята престилка за средновековната рецепта на бистра супа броноаз и изпълнението й, достойно за корица на кулинарно списание. С единодушната похвала на Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев в приключението на добрия вкус продължи и Виолина Маринова от Русе, която им поднесе елегантен стек с конфитюр от сини сливи, джинджифил, чили и ореховка. Отдадената майка и домакиня заслужи и подкрепата на съпруга си за новото начало в живота си.
Николай Маджаров, познат като Файчето от „Тибетски сърца“, получи заслужени аплодисменти, но този път не за музиката, а за храната, която създава. Музикалният продуцент и страстен моторджия поднесе на журито на MasterChef впечатляващи грузински хинкали /пелмени/, гарнирани с лична история за пътешествия и кавказко гостоприемство. Художникът Диана Бояджиева доказа на любимия си внук, че за сбъдване на мечтите няма възраст с „абсолютния фюжън“ – сърми от лозов лист със сьомга и сос Холандез. Експресивната дама театрален режисьор Неда Соколовска почти подпали кухнята на MasterChef със своето пуешко с дюли и и сос рокфор, но доказа, че артистите умеят да съчетават хармонията и хаосът по най-добрия начин.
Най-важното „да“ в живота си, съчетано с престилката на MasterChef,  получи и Николай, който предложи брак на любимата си Силвия пред очите на цяла България. Chef Роу се съгласи да му направи „малка услуга“, след като опита фантастичния му стек „Уелингтън“, а Chef Михалчев обеща на двойката да присъства на тяхната сватба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар