Translate

сряда, 26 февруари 2020 г.

От БЧК информират, че предвиденото за 28 февруари 2020 г. поклонение пред Докторския паметник в София се отменя


Решението на ръководството на Българския Червен кръст /БЧК/ е съобразено с препоръките на Националния кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса и във връзка с призива за ограничаване масовото участие на граждани в публични събирания.
То благодари на държавните институции, на Националната гвардейска част, на свещениците от Руската православна църква и представителите на Българската православна църква за оказаното съдействие при подготовката и организирането на събитието.
И изразява своята благодарност и към десетките официални гости – представители на Президентството, на Парламента и Правителството, на Столична община, на посолствата на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Румъния и Финландия, на неправителствени и граждански организации, които потвърдиха своето участие в този скромен акт на преклонение пред героите-медици.
В знак на признателност и благодарност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, ръководството на БЧК ще поднесе венец и цветя пред Докторския паметник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар