Вчера, в първия епизод на MasterChef България Chef Петър Михалчев връчи своята златна престилка
на корейката Куин Чан за невероятната й речна супа с раци и я изпрати директно
в елитната 16-ка на най-добрите хоби-готвачи. 26-годишната азиатка накара Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу да си сръбнат с удоволствие от
нейното ястия, спазвайки източната традиция за висока оценка на вкуса. Умелата
готвачка Куин сподели, че още от малка вярва, че да готвиш е магия, а дървените
клечки смята за „вълшебни пръчици“. Тя живее в България от 12 години, мечтае да
има свой корейски ресторант и да пренася гостите си в друг свят.
Бяла престилка и място в
състезанието MasterChef
спечели метъл вокалистът
Добромир Ганчев като поднесе на журито екзотично филе от кенгуру и накара Chef Михалчев да го определи като един от
сериозните претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева. „Мис
най-красиво тяло“ Кристина Казакова впечатли топ кулинарите със здравословните
си мъфини и философията, че красотата се дължи на здравословното и вкусно
хранене. Една от най-запалените фенки на шкембе чорбата – Кремена Тонкова
доказа, че дори и това често подценявано ястие може да ти донесе комплименти от
звезди на световно ниво, когато е приготвено с усет, стил и любов. 28-годишната
Елени Александрова получи своята престилка с апетитни равиоли с активен въглен
и мечтата си за рибен ресторант в България. Мартин Методиев изнесе своеобразен MasterClass за приготвянето на лаврак с пюре от грах и
винена пяна. Той обеща на журито и
зрителите на bTV, че прецизното филетиране, познаването на
различни техники и естетичното аранжиране на храната, с които заслужи трите
„да-та“, са само началото на едно вълнуващо приключение.
Няма коментари:
Публикуване на коментар