Translate

четвъртък, 5 декември 2019 г.

Декември – едномесечен маратон за феновете на спорта по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA


Акцентите за месеца включват осминафиналите от турнира за Купата на България, последни дербита от efbet Лига за полусезона, коледни маратони с Висшата лига и НБА, големия реванш Джошуа – Руис, галавечер в Пловдив с участието на Тервел Пулев и още бокс

Декември стартира с оспорвани срещи, интересни събития и вълнуващи преживявания. Богатата програма на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 е подготвила на своите зрители зрелищни развръзки от спортния свят. Съдържанието ще бъде излъчвано и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA с абонамент или като отделни събития.
Последният месец от календара традиционно се слави като един от най-футболните за каналите на DIEMA XTRA. Реномето му отново ще бъде защитено от всички фронтове със страхотни сблъсъци по затревените игрища. В последния кръг за 2019 година от efbet Лига Локомотив Пловдив и Левски влизат в директен спор за второто място. Понастоящем то е притежание на „сините”, но футболистите на Петър Хубчев трябва да устоят на най-резултатната атака в елита – тази на пловдивчани. Събитието ще се предава на 15 декември от 14:15 ч. по DIEMA SPORT.
Преди това, между 3 и 5 декември, осминафиналите за Купата на България заемат своето място.  Левски има тежко изпитание в турнира, където среща Черно море за трети път в рамките на 5 сезона. „Моряците” ликуваха и в трите случая – по веднъж на собствен, чужд и неутрален терен.
Всички осминафинали от състезанието
ще бъдат излъчени по DIEMA SPORT.
През декември Висшата лига ни въвлича в множество титанични сблъсъци. Манчестър Юнайтед, Тотнъм Хотспър и Жозе Моуриньо ще предложат на своите фенове порция вълнуващи емоции на 4 декември. В същата вечер на „Анфилд” Ливърпул ще си връща на градския съперник Евертън, който бе сред попречилите на „червените” да останат пред Манчестър Сити в края на май 2019. За „гражданите” декември също няма да е никак лек – на 7 декември играчите на Пеп Гуардиола ще бъдат тествани от Манчестър Юнайтед, а на 15 декември от Арсенал в Лондон. В богатата картина се намесва и Челси, който в рамките на седем дни играе с Тотнъм Хотспър, където отново Моуриньо ще бъде централна фигура, и с „артилеристите” между 22 и 29.
Английският футбол ще поднесе на своите верни поддръжници и четвъртфиналите от Карабао къп, насрочени за 17 и 18 декември.
Почитателите на баскетбола ще имат възможността да видят грандиозния Коледен ден на НБА, който е дългогодишна традиция още от 1947 г.  За пръв път те ще получат толкова обемно съдържание през целия месец, а на 25 декември – по време на традиционния маратон от супермачове навръх Рождество, ще бъде излъчена поредица от няколко запомнящи се срещи една след друга.
19 оспорвани дуела, най-престижната баскетболна лига в света – това е само малка част от изобилстващата програма на DIEMA XTRA, предвидена за целия декември. Сред най-любопитните от баскетболните мачове се нареждат:
*Филаделфия Севънтисикърс – Торонто Раптърс на 9 декември от 1.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Маями Хийт – Лос Анджелис Лейкърс на 14 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Финикс Сънс – Сан Антонио Спърс на 15 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Далас Маверикс на 22 декември от 22.30 ч. по DIEMA SPORT
*Оклахома Сити Тъндър – Лос Анджелис Клипърс на 23 декември от 02.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Бостън Селтикс на 25 декември от 19.00 ч. по DIEMA SPORT
*Филаделфия Севънти Сиксърс – Милуоки Бъкс на 25 декември от 21.30 ч. по DIEMA SPORT
*Голдън Стейт Уориърс – Хюстън Рокетс на 26 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Лос Анджелис Клипърс на 26 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Оклахома Сити Тъндър на 30 декември от 01.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Далас Маверикс на 30 декември от 04.30 ч. по DIEMA SPORT
Спортното разнообразие на каналите ще бъде допълнено от три безкрайно интригуващи боксови мероприятия.
На 7 декември от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2 в Дирия, Саудитска Арабия, Антъни Джошуа ще се качи на ринга, за да си върне не само поясите на IBF, WBA, WBO и IBО, но и самочувствието и авторитета си на един от най-страховитите боксьори в света. Единственият световен шампион от Мексико, Анди Руис, копнее да утвърди своите качества пред специалистите, но и да докаже веднъж завинаги, че нокаутът над британеца в Ню Йорк не е бил случайност. Победителят от този двубой е задължен да брани пояса на Международната боксова федерация срещу Кубрат Пулев до края на май 2020. Самият претендент ще бъде част от студийната програма, придружаваща събитието.
Точно седмица по-късно по DIEMA SPORT неговият брат Тервел е основно действащо лице в коронното събитие на галавечер в Пловдив. Той ще се боксира срещу американеца Дешон Уебстър за ценен колан на WBA. Съвсем наскоро в Кьолн Тервел Пулев записа 14-а победа на професионалния ринг и 12-а с нокаут още в рунд номер 1 срещу Кай Курзава.
На 14 декември е и финалът на сезон 2 на Световните боксови супер серии по DIEMA SPORT
2. Пред собствена публика в Рига Майрис Бриедис ще оспорва блестящия трофей „Мохамед Али” срещу Юниер Дортикос. 
Не забравяйте да следите най-интересните и разнообразни събития на месеца, посветен на спорта – декември, на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар