Translate

понеделник, 2 декември 2019 г.

Как да задържим топлината у дома през зимата?


7 начина да запазите дома си топъл в студените месеци

Зимният  сезон винаги ни изненадва и после ни e студено дори у дома, сметките се покачват и в сезонa на веселбите и празниците, всички сме тъжни, с празни джобове и доста често болни.
Ето няколко съвета от LG, затова как да задържим топлото вкъщи и да улесним живота си през зимата.
Ползвайте умни уреди
Всички уреди на LG са свързани с приложението ThinQ, което ще ви позволи да включите климатика малко преди да се прибрете – така няма да ви е студено първите минути, а и ще спестите от сметката за ток, защото климатикът ще е работил едва няколко минути повече. Можете също да контролирате температурата по всяко време и отвсякъде.
Оставете слънчевата светлина да влиза
Дори когато ви се струва, че е толкова студено, че никакво слънце не може да помогне, слънцето все пак топли и благодарение на прозорците се получава нещо като „парников ефект“ и топлината остава в дома ви. Така че когато станете, просто вдигайте щори и пердета и оставете слънцето да си върши работата, докато вие вършите вашата.
Пускайте щорите през нощта
След като сте събрали цялата слънчева енергия през деня, пуснете щорите или пердетата, за да я задъжите възможно най-дълго. Ако в дома ви е твърде студено, може дори да помислите за термоизолирани пердета или солидни щори, което ще помогне на топлината да не напуска дома ви.
Изберете енергоспестяващ уред
Уредите, които спестяват най-много енергия са обознаечени с A и плюсове, колкото повече плюсове, толкова по-малко енергия харчат те.
Например климатикът LG PRESTIGE DUAL Inverter е обозначен с A+++, което е най-високият енергоспестяващ клас и ознавава, че с този климатик ще спестявате близо 75% енергия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар