Translate

четвъртък, 19 декември 2019 г.

Ивет Лалова - БГ модна икона


Уникалната ни лекоатлетка Ивет Лалова стана „БГ модна икона“, получавайки приза си лично от проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода. Традиционната годишна награда за най-стилни и успешни българи /в категория „Спорт“/ бе присъдена както за нейните изключителни спринтьорски постижения, така и за безупречната й визуална култура, професионална репутация и ярък стил. При получаването на отличието Ивет изрази своята признателност подчертавайки: „Благодаря на Академията за мода за тази награда! За мен е чест да я приема. Знам, че тя не е само за модна икона, но и за професионализъм. Надявам се, да ми донесе още повече късмет през идната година!“.
Връчването на статуетката, изработена от бижутера Анжело Красини, се състоя в Националната художествена галерия. Ивет бе придружена от нейния съпруг Симоне Колио. Европейската ни шампионка и тазгодишна носителка на „БГ модна икона“ бе облечена в български тоалет. Дрехата е на Елена Златева – носителка на Златна игла на Академията за мода за най-добър млад дизайнер. Тя приковава вниманието със своите черно-бели линии от пайети и ресни. Полата е скроена в типичните за дизайнерката геометрични форми с графични ефекти, а горната част се трансформира в ръчно преплетен корсет. Аутфитът е завършен с обичайният акцент на гърба.
Останалите победители в тазгодишната класация на Академията за мода за най-стилни и успешни българи са: Райна Кабаиванска, Васил Петров, Цветанка Ризова, Поли Генова, Ивайло Захариев, Максим Бехар и Бояна Шарлопова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар